Köp grillplankor och komponera ett snyggt upplägg, samt ett smaskigt recept!

Bland de som återkommer till oss med en bild på plankan och upplägget + recept väljer vi ut en vinnare som får ett komplett BBQ paket innehållande allt man behöver vad gäller rökflis, plankor och tillbehör.

Senast den 31 juli måste bidragen vara oss till handa. Skicka bilder, recept etc. till marknad@fumus.se

Skaffa en planka:

Fumus grillplankor finns att köpa hos Coop Forum butikerna, Granngården, Vissa Järniabutiker t.ex. Järniabutiken på Järntorget i Göteborg. Kan också köpas via www.Landmann.se (webbutik)

Vad gör man sedan:

Lägg plankan i blöt, minst 30 minuter.

Skaldjur, fisk och grönsaker lägger man direkt på plankan som läggs in i grillen på gallret ovanför glöden (brännaren i en gasolgrill)

I kolgrill: fyll bara halva ytan med kol/briketter så du får 2 värmezoner, när plankan blir riktigt varm och börjar avge rök kan man skjuta den lite mot den svalare zonen (där inga kol/briketter finns under).

I gasolgrill körs endast brännaren/brännarna som hamnar under plankan, samma där, när plankan börjar avge rök sänk värmen eller flytta plankan till en svalare yta.

I båda exemplen så skall locket sitta på grillen så att alla goda smakämnen kommer maten till godo!

En laxsida på planka tar ca 20 minuter i grillen om laxen är rumstempererad före (viktigt). Skall man använda plankorna till kött så förgrillas köttet för att sedan läggas på en planka och färdiggrillas på plankan de sista 15-20 minuterna, som plankstek ungefär!Ett snyggt exempel på upplägg

Lycka till!

 

Nyheter

Full Rulle I Grillen - Ett nytt, roligt och framför allt riktigt gott sätt att grilla på

Visste du att du kan baka bröd på din grill. Här får du hjälp att steg för steg skapa underbart bröd med italiensk touch.

Missa inte Landmann BBQ School. Hyr in Peter G Nilsson och kör en BBQ utbildning för din personal eller kanske dina V.I.P kunder

Hur grillar ni egentligen?

Missa inte "Slap yo mama butt rubb" i sommar

Grilla kräftor

Två intressanta böcker

Använd faner av ceder till starters

Gör din egen röklåda

Har ni provat på Receptet på universums godaste torrmarinad?

Ni har väl inte missat receptet på "Dancing Chicken®"?